ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu o delegație a BERD

20:13 | 29.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a primit o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, condusă de Mark Bowman, vicepreședinte pentru politici și parteneriate, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul întâlnirii oficialii au discutat despre proiectele BERD din Republica Moldova, prioritățile privind finanțarea și asistența și am salutat accentul pe care BERD îl pune pe sprijinirea inițiativelor care ne apropie de Uniunea Europeană.

„De asemenea, am subliniat rolul cheie al Băncii în Moldova și am apreciat finanțarea record a BERD din anul trecut, inclusiv în sectorul privat, fapt care ne-a ajutat să menținem economia funcțională în contextul efectelor negative ale războiului brutal al Rusiei împotriva Ucraina.

Un împrumut de 300 de milioane de euro a fost utilizat pentru achiziționarea de gaze, ceea ce ne-a permis să menținem căldura în casele noastre și să trecem mai ușor peste această iarnă.

Vom continua parteneriatul cu BERD pentru a întări securitatea energetică, investi în infrastructură, stimula comerțul și dezvolta sectorului privat”, a spus oficialul moldovean.

Foto: MAEIE

img23002548

img23002548

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!