ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membri noi în CSM

13:10 | 30.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a numit astăzi în funcție trei membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, comunică MOLDPRES.

Votul de încrede al deputaților au fost acordat Tatianei Ciaglic, lui Ion Guzun și Alexandru Postica. Aceștia au fost numiți, pe un mandat de șase ani.

Candidaturile au fost propuse Parlamentului după desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Concursul a fost desfășurat după ce toți cei trei candidați au promovat evaluarea efectuată de Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Potrivit legislației, Consiliul Superior al Magistraturii este constituit din 12 membri. Șase dintre ei, care nu fac parte din rândul judecătorilor, sunt numiți de Parlament, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși.

Foto: Parlament

img23002565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!