ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile

16:44 | 30.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile începând cu 5 aprilie. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Cu solicitarea de prelungire a stării de urgență a venit în plenul Parlamentului premierul Dorin Recean. Cerere criticată de opoziția parlamentară.

„Marți am convocat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, și împreună cu toți membrii acesteia am constatat că starea de urgență trebuie prelungită pentru o perioadă de 60 de zile. Iar Guvernul pe care îl conduc a aprobat ieri hotărârea respectivă. Din păcate, războiul profund injust și imoral purtat de Rusia împotriva Ucrainei continuă, cu consecințe care se resimt inclusiv în țara noastră. Prelungirea stării de urgență este absolut necesară și din cauza faptului că ne confruntăm, în continuare, cu elemente ale unui război hibrid purtat împotriva țării noastre - un război menit să ne împiedice să fim o țară liberă, integrată în Uniunea Europeană. Suntem supuși constant atacurilor hibride din partea grupării pentru hoție și război care are o misiune clară - să aducă destabilizare în Moldova. Scopul lor este să organizeze haos”, a opinat Recean.

Șeful Executivului a menționat că toate instituțiile statului vor continua să asigure pacea și liniștea în societate și se muncește la recuperarea economică a țării.

“Guvernul este prima instituție interesată în a reveni la normalitate și a funcționa în regim de normalitate”, a conchis Recean.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu declanșarea războiului din Ucraina.

Foto: Parlament

img23002581

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!