ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un militar rus a primit interdicția de a intra în Republica Moldova

14:17 | 31.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Un militar rus a primit interdicția de a intra în Republica Moldova. Bărbatul a fost identificat pe Aeroportul Internațional Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, militarul intenționa să ajungă în orașul Tiraspol. Bărbatul a participat în războiul pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei. În timpul intervievării, acesta a încercat să inducă în eroare inspectorii. Astfel, persoanei nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat și a fost întors pe cale aeriană în statul de pornire.

În contextul stării de urgență, pentru a exclude riscurile de securitate, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

În ultimele 24 de ore, peste 20 de cetățeni străini au primit refuzul de intrare în Republica Moldova.

Foto: Poliția de Frontieră

img23002630

img23002630

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!