ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația actuală din sectorul bancar a fost discutată de premierul Dorin Recean și directorul executiv al Grupului Băncii Mondiale, Koen Davidse

14:57 | 31.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Situația actuală din sectorul bancar, necesitatea stimulării creșterii economice și atragerea investițiilor au fost temele de discuție la întâlnirea dintre prim-ministrul Dorin Recean și directorul executiv al Grupului Băncii Mondiale, Koen Davidse, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Premierul Dorin Recean a evidențiat că mediul regional și global volatil necesită reforme și schimbări instituționale care vor face economia Moldovei mai sustenabilă și mai rezistentă la șocuri. De asemenea, oficialul s-a referit la sporirea competitivității țării prin investiții în sectorul energetic, transport, sectorul financiar, precum și în lanțurile valorice de exporturi.

Directorul executiv al Grupului Băncii Mondiale, Koen Davidse, a salutat acțiunile autorităților în depășirea crizelor din ultima perioadă și a reafirmat sprijinul instituției în creșterea capacității statului de implementare a proiectelor și a programelor internaționale.

Foto: Guvern

img23002636

img23002636

img23002636

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!