ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului și omologul său de la Kyiv au discutat despre colaborarea moldo-ucraineană

07:16 | 01.04.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. În după-amiaza zilei de vineri, la Kyiv, președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele Volodymyr Zelenskyy, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat agenției că în timpul discuției, șefa statului și-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean, dar și admirația pentru curajul cu care își apără Patria de agresiunea brutală a Rusei. 

„Am examinat cu președintele Ucrainei o serie de subiecte de pe agenda bilaterală, inclusiv colaborarea noastră pe proiecte de modernizare și extindere a infrastructurii, și de consolidare a securității energetice. Am convenit, de asemenea, să ne coordonăm mai bine eforturile în procesul de obținere a inițierii negocierilor de aderare la UE”, a spus șefa statului. 

Totodată, președintele Maia Sandu l-a asigurat pe omologul ei că Republica Moldova va fi în continuare alături de Ucraina și de oamenii ei curajoși care luptă pentru libertatea lor și pentru pacea noastră. 

Președintele Maia Sandu s-a aflat ieri în Ucraina, unde a participat la Summitul Bucea 2023, la invitația liderului de la Kyiv, Volodymyr Zelenskyy.

Foto: Președinție

img23002648

img23002648

img23002648

img23002648

img23002648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!