ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bloc de locuinţe sociale va fi finalizat la Cimişlia până la finele primăverii

10:44 | 08.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Până la finele lunii mai 2023, în oraşul Cimişlia vor fi finalizate lucrările de replanificare a unui cămin în bloc locativ, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), lucrările de construcție se află pe ultima sută de metri, urmează a fi montate ușile interioare în apartamente, instalate obiectele sanitare, rețelele de gaz, precum și vopsirea pereților interiori etc. Finalizarea lucrărilor este planificată pentru 31 mai 2023. 

Construcția blocului locativ are loc în cadrul Proiectului de construcție a locuințelor sociale, Faza II, valoarea căruia este de 1,3 mln de euro, bani alocați de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Clădirea  reprezintă replanificarea căminului în bloc locativ cu 49 de apartamente cu suprafața totală de 2130 mp. 

Peste patru sute de locuințe sociale vor fi construite în 12 localități ale Republicii Moldova, care vor asigura circa 1600 de beneficiari. Proiectul va fi implementat în baza unui împrumut în valoare de 20 milioane de euro oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Totodată, este planificată renovarea/modernizarea căminelor studențești în patru localități și construcția caselor pentru bătrâni în 16 localități, care ar asigura în total 1500 de beneficiari. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a susținut inițierea unei etape noi de realizare a proiectului, ce prevede asigurarea cu locuințe sociale pentru diverse categorii eligibile, construirea și reabilitarea caselor pentru bătrâni și căminele studențești, cu înlocuirea întregii anvelope a clădirilor, astfel încât să fie reduse din costurile la încălzire, aplicând conceptul de eficiență energetică pentru clădiri.  

Foto: MIDR

img23002882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!