ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul cazurilor de viroze și gripă în școli și grădinițe a scăzut

11:49 | 10.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Un număr de 7227 de cazuri de viroze și gripă s-au înregistrat în școlile și grădinițele din țară pe parcursul săptămânii trecute. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), care menționează că cifrele sunt în scădere cu 429 de cazuri comparativ cu ultima săptămână din luna martie, transmite MOLDPRES.

Astfel, din totalul cazurilor, 3378 au fost atestate în grădinițe și 3849 în instituțiile de învățământ primar și secundar. De asemenea, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit 126 de pedagogi și 50 de angajați auxiliari ai instituțiilor de învățământ.

Totodată, a scăzut numărul cazurilor de infectare cu Covid-19. Potrivit datelor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, în școli și grădinițe s-au înregistrat săptămâna trecută 104 cazuri de infectare cu Covid-19. Cele mai multe dintre acestea au fost la copii.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul de studii 2022-2023, în R. Moldova își desfășoară activitatea peste 1200 de instituții de învățământ primar și secundar general, în care studiază circa 335 de mii de elevi.

Foto: MEC

img23002906

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!