ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă orașe din Centrul țării au solicitat finanțare de la stat pentru proiecte de revitalizare

12:45 | 10.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a recepționat nouă cereri de finanțare în cadrul concursului pentru propuneri de proiecte în dezvoltare urbană lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în noiembrie 2022, transmite MOLDPRES.

„Dacă vor fi promovate pentru finanțare de către comisia interministerială, care se va întruni luna viitoare, urmează să avem: două scări care ar putea deveni atracție turistică, dar și cale de acces către obiective importante din orașele Anenii Noi și Rezina; două centre sportive multifuncționale la Șoldănești și Telenești; două parcuri amenajate cu zone pentru odihnă la Călărași și Criuleni; albiile râurilor Ișnovăț din Ialoveni și Cogâlnic din Hâncești, reabilitate și amenajat spațiul adiacent; o cale de acces reamenajată pentru locuitorii din orașul Ungheni”, indică ADR Centru.

După finalizarea recepționării cererilor de finanțare în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor, propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, la sediul ADR Centru a fost întrunită comisia de evaluare administrativă a dosarelor, care a validat toate cele nouă cereri de finanțare depuse.

Foto: ADR Centru

img23002910

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!