ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova 211 milioane de dolari

13:19 | 12.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Banca Mondială va oferi Republicii Moldova suport financiar pentru diverse programe sociale și economice în valoare de 211 milioane de dolari SUA. La ședința de astăzi, membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au avizat inițierea negocierilor pentru acordarea resurselor financiare sub formă de grant și de împrumut, comunică MOLDPRES.

Suportul bugetar va fi oferit după ce Ministerul Finanțelor a solicitat sprijinul Băncii Mondiale la un Program suplimentar de operațiuni pentru politici de dezvoltare pentru Republica Moldova.

Astfel, va fi negociat un acord de finanțare cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). Drept urmare, țara noastră va beneficia de un împrumut în valoare de 100 de milioane de dolari SUA și de un grant de 25 de milioane de dolari SUA. Resursele financiare vor fi utilizate pentru stabilizarea și creșterea economiei, precum și pentru implementarea unor programe sociale și economice, care fac parte din agenda de reforme a Guvernului Republicii Moldova.

De asemenea, vor fi inițiate negocieri pentru încheierea Acordului de grant Fondul fiduciar multidonator dintre țara noastră și BIRD. Potrivit acestuia, Republica Moldova va primi un grant de 86 de milioane de dolari, iar banii vor fi folosiți pentru finanțarea necesităților bugetului de stat.

Foto: cgdev.org

img23002993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!