ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Înotătorii moldoveni au urcat pe podium la turneul internațional din Grecia

11:28 | 13.04.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Opt înotători din Republica Moldova au urcat pe podium la turneul internațional din Grecia, a anunţat astăzi Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), transmite MOLDPRES.

Potrivit CNOS, s-a remarcat Tudor Vartic din Chișinău, care a cucerit două medalii de aur la nivel de seniori: 200 și 800 de metri stil liber, cu rezultatele 1.55.89 și 8.32.95. La categoria tineret el a fost ales cel mai bun înotător al competiției.

Pe podium au mai urcat Natalia Zaițeva, Chirill Chirsanov, Daria Ziuzina, Ivan Toropițin (toți – Tiraspol), Alexandra Ablovatskaia, Cristian Damaschin (ambii – Chișinău) și Alexandr Carnauh (Bălți).

Orașul Salonic a găzduit ediția a 39-a a turneului internațional ”Nioveia” la care au participat 290 de înotători din şapte țări. Cei opt înotători moldoveni, care au concurat la diferite categorii de vârstă, au reușit să urce pe podium.

Foto: CNOS

img23003017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!