ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

20 de inspectori ANSA - cercetați pentru corupție. CNA a efectuat 37 de percheziții

15:57 | 14.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Un număr de 20 de inspectori ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) sunt suspectați de admiterea infracțiunilor de corupție. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat astăzi 37 de percheziții în acest caz, transmite MOLDPRES.

„Angajații CNA, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, au efectuat acțiuni de urmărire penală în privința la 20 de cauze penale pornite pe faptul de corupție sistemică cu implicarea angajaților ANSA. Este vorba despre postul de inspecție la frontieră Leușeni - Albița”, a declarat astăzi la conferință de presă șeful CNA, Iulian Rusu. 

Astfel, ofițerii CNA au documentat circa 200 de cazuri de primire a banilor de către inspectorii vizați, sume cuprinse între o sută și o mie de lei. Banii ar fi fost primiți „pentru a nu documenta sau a nu verifica corespunzător loturile de marfă care treceau prin postul de inspecție la frontieră Leușeni”.

Iulian Rusu a afirmat că au fost efectuate 37 de percheziții în birourile de serviciu, la domiciliile și în mijloacele de transport ale persoanelor vizate. Ca rezultat, au fost ridicate 106 mii de lei, 18 mii de euro, 200 de dolari și o sumă nesemnificativă de lei românești. Totodată, au fost ridicate 20 de telefoane mobile și documente.

Toți cei 20 de inspectori ANSA urmează să fie cercetați în stare de libertate, fiind citați de organul de urmărire penală pentru a le aduce la cunoștință ordonanțele de recunoaștere în calitate de bănuit.

Directorul ANSA, Radu Musteață, a afirmat că instituția pe care o conduce se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor. 

Foto: ANSA

img23003066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!