ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a organizat sărbătoarea „A Treia Zi de Paști la Muzeu”

14:54 | 18.04.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, a organizat astăzi, în Săptămână Luminată, sărbătoarea „A Treia Zi de Paști la Muzeu”, ediția a XX-a, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Petru Vicol a menționat că inițiată încă la sfârșitul secolului trecut de un grup de etnografi ai muzeului, sărbătoarea cu genericul „A Treia Zi de Paști la Muzeu” își atestă longevitatea prin notorietatea mostrelor de tematică religioasă din cadrul expoziției pascale, dar și prin varietatea exemplarelor de ouă încondeiate, realizate în cadrul atelierelor, care se desfășoară anual în preajma Sfintelor Sărbători de Paști.

La rândul său, președintele Sectorului Sinodal Activități culturale al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, părintele Nicolae Ciobanu a subliniat faptul că, din an în an, sărbătoarea ia amploare.

Anul acesta, a fost prezentat un program de cântece pascale susținut de: Corul Bisericii „Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei”, Ansamblul Vocal „Anastasyos”, Ansamblul de chitariști „Generația Folk”, Ansamblul de copii „Mugurașii”, Corul „Teologos”, Ansamblul de copii „Băștinașii”, Corul bisericesc de copii al Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” și Corul de copii al Bisericii „Sfântul Ierarh Petru Movilă’’.

Colectivele artistice și corurile bisericești au fost distinse cu diplome de participare și au primit în dar Sfânta Scriptură și o carte de rugăciuni din partea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

img23003098

img23003098

img23003098

img23003098

img23003098

img23003098

img23003098

img23003098

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!