ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a acreditat 10 observatori internaționali pentru alegerile regionale din UTA Găgăuzia

14:41 | 19.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat astăzi 10 observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor guvernatorului (bașcanului) în UTA Găgăuzia și a alegerilor parțiale pentru Adunarea Populară a autonomiei din 30 aprilie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit CEC, au fost acreditați trei observatori internaționali din partea Ambasadei Franței, trei observatori internaționali din partea Ambasadei Poloniei, doi observatori internaționali din partea Ambasadei Lituaniei și doi observatori internaționali din partea National Democratic Institute dor International Affairs, Washington, sucursala Chișinău.

CEC a acreditat anterior alți 24 de observatori internaționali pentru monitorizarea scrutinului. Termenul limită privind depunerea cererilor pentru acreditarea în calitate de observator este de șapte zile până la ziua alegerilor, adică 22 aprilie.

Pentru funcţia de başcan al UTA Găgăuzia aspiră Nicolai Dudoglo, Grigori Uzun, Mihail Formuzal, Victor Petrov, Dmitri Croitor, Serghei Cernev, Evghenia Guţul şi Serghei Cimpoieş.

Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a Unităţii Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Acestuia i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

img23003133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!