ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegerile regionale din UTA Găgăuzia: CEC a acreditat alți 19 observatori internaționali

12:41 | 21.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat astăzi 19 observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor guvernatorului (bașcanului) în UTA Găgăuzia și a alegerilor parțiale pentru Adunarea Populară a autonomiei din 30 aprilie, transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC, este vorba de acreditarea unui observator internațional din partea Ambasadei Ungariei în Republica Moldova, a 13 - din partea Ambasadei SUA, patru - din partea Ambasadei Germaniei și un observator din partea Comisiei Electorale Centrale a Azerbaidjanului.

CEC a acreditat anterior alți 34 de observatori internaționali pentru monitorizarea scrutinului. Termenul de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator expiră sâmbătă, 22 aprilie.

Pentru funcţia de başcan al UTA Găgăuzia candidează 8 persoane - Nicolai Dudoglo, Grigori Uzun, Mihail Formuzal, Victor Petrov, Dmitri Croitor, Serghei Cernev, Evghenia Guţul şi Serghei Cimpoieş.

Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a Unităţii Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Acestuia i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

img23003204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!