ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Vladimir Bolea: Sarcina noastră este să aducem viața în sate

11:31 | 26.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Sarcina noastră este să aducem viața în sate. Acest lucru se va întâmpla doar dacă vom dezvolta afacerile, a declarat în cadrul vizitei sale în raionul Drochia vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, citează MOLDPRES.

„Din bugetul statului și cu suportul partenerilor internaționali vor fi făcute investiții pentru a reuși industrializarea la scară mică a zonelor rurale", a relevat Vladimir Bolea.

Oficialul a avut un schimb de opinii cu agricultorii din regiune și cu reprezentanții autorităților publice locale. Părţile au analizat avantajele competitive ale regiunii și potențialul de dezvoltare a fermelor zootehnice, de reabilitare a sistemelor de irigare, de creare a cooperativelor, precum și de utilizare a tehnologiilor de lucrare a pământului, care să prevină degradarea solului și să sporească productivitatea plantațiilor.

În raionul Drochia, activează peste o sută de agenți economici în sectorul agricol. Aceștia sunt specializaţi preponderent în creşterea culturilor de câmp.

Foto: MAIA

img23003289

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!