ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărârea privind declararea vacanței unui mandat de deputat a fost publicată în Monitorul Oficial

09:03 | 28.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Hotărârea privind declararea vacanței unui mandat de deputat în Parlament a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, în temeiul art. 69 alin. (2) și art. 120 din Constituția Republicii Moldova, precum și al art. 2 alin. (7) din Legea nr. 39/1994 despre statutul deputatului în Parlament, Parlamentul adoptă prezenta hotărâre: se ia act de Decizia (dispozitivul) Curții de Apel Chișinău din data de 13 aprilie 2023, pronunțată în privința deputatului în Parlament Ilan Șor, prin care acesta a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunilor prevăzute la art. 190 alin. (5) și art. 243 alin. (3) lit. b) din Codul penal nr. 985/2002, fiind condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 15 (cincisprezece) ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Se constată încetarea de drept a mandatului de deputat în Parlament al domnului Ilan Șor.

Conform hotărârii, se declară vacant un mandat de deputat în Parlament, care aparține Partidului Politic „Șor”.

La 13 aprilie curent, după două zile de dezbateri judiciare, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat dispozitivul deciziei în dosarul Șor, care face parte din dosarul „Frauda bancară”, prin care Ilan Șor a fost recunoscut culpabil și a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții in sistemul bancar pe termen de cinci ani. Potrivit deciziei, Ilan Șor urmează să restituie peste 5,2 miliarde de lei (260 mln de euro).

Sursă: monitorul.gov.md

img23003382

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!