ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegeri UTA Gagauz-Yeri: pentru alegerile başcanului au fost tipărite peste 93 mii de buletine de vot

16:07 | 28.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Pentru desfășurarea alegerilor guvernatorului UTA Gagauz-Yeri vor fi tipărite  93451 de buletine de vot, conform unei decizii a Comisiei electorale de la Comrat, transmite MOLDPRES.

Membrii comisiei au aprobat forma şi conţinutul buletinului ce va fi folosit la alegerile başcanului. Buletinul va fi de culoare verde pal, cu lăţimea de 140 de milimetri şi lungimea de 290 mm, iar candidaţii vor fi incluşi în ordinea în care au fost înregistrați de Comisia electorală a autonomiei. În limba găgăuză vor fi tipărite 3 769 buletine, iar în română – 3 398. Tradiţional, cele mai multe buletine de vot (86 284) vor fi în limba rusă.

Peste 90 mii de alegători din autonomie sunt aşteptaţi la urnele de vot, în cadrul scrutinului de duminică, 30 aprilie.

În ziua scrutinului vor putea vota şi cetăţenii din autonomie care se află în spitale, aziluri, sanatorii, care îşi fac serviciul militar ş.a. Pentru aceştia vor fi operaţionale urnele de vot mobile.

Pentru funcţia de başcan aspiră Nicolai Dudoglo, Grigori Uzun, Mihail Formuzal, Victor Petrov, Dmitri Croitor, Serghei Cernev, Evghenia Guţul şi Serghei Cimpoieş. Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a Unităţii Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Başcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

Foto: gagauzinfo.md

img23003412

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!