ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va acorda peste 2 500 de abonamente pentru oaspeții Summitului Comunității Politice Europene 2023

10:07 | 02.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Primăria capitalei va acorda peste 2 500 de abonamente gratuite în transportul public pentru oaspeții Summitului Comunității Politice Europene 2023, care va avea loc la 1 iunie, în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Anunțul a fot făcut astăzi de primarul capitalei, Ion Ceban, la ședința săptămânală a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit edilului, abonamentele vor fi valabile câteva zile și vor fi transmise Guvernului până pe data de 20 mai curent pentru a fi distribuite beneficiarilor.

„Până a ajunge la eveniment, persoanele se vor afla inclusiv în capitală, de aceea s-a decis să acordăm abonamentele. Totodată, pe acestea vor fi incluse adresele electronice unde vor putea fi accesate informații privind rutele de transport și oportunitățile turistice din capitală pentru a le putea vizita”, a spus Ion Ceban.

Organizarea summitului în Republica Moldova a fost o decizie a reuniunii Comunității Politice Europene de la Praga din octombrie 2022. La evenimentul din 1 iunie curent sunt așteptați aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene. Participanții la summit vor discuta despre eforturile comune pentru pace, apărarea democrației, consolidarea interconectării energetice și securității globale.

img23003456

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!