ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean: Presa joacă un rol determinant în democratizarea societății

11:05 | 03.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 3 mai /MOLDPRES/. Presa joacă un rol determinant în democratizarea societății și a instituțiilor. Mesajul a fost transmis astăzi de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței Guvernului, în contextul marcării la 3 mai a Zilei Mondiale a Libertății Presei, relatează MOLDPRES.

„Felicit colegii din presă. Trebuie să fim mândri ca Republica Moldova a avansat în clasamentul libertății presei. Suntem pe locul 28, am urcat 12 poziții de pe locul 40. Felicit presa cu prilejul acestei sărbători, felicit societatea pentru că devine mai bine informată. Presa joacă un rol determinant în democratizarea societății și a instituțiilor, în monitorizarea instituțiilor noastre și are grijă ca cetățeanul să fie informat. Noi cu toții trebuie să avem grijă să oferim cât mai multă informație despre activitatea Guvernului, trebuie să fim expliciți atunci când spunem oamenilor despre politicile publice pe care le promovăm. Presa, dincolo de faptul că ne critică, că ne laudă, cel mai important este că presa informează cetățeanul despre subiectele importante. Felicitări presei și societății pentru ca avansăm în gradul de libertate al presei”, a afirmat Dorin Recean.

R. Moldova ocupă locul 28 din 180 de state în clasamentul mondial al libertății presei, urcând 12 poziții față de anul trecut, atunci când țara noastră a fost situată pe poziția 40. Datele au fost prezentate astăzi în contextul marcării Zilei Mondiale a Libertății Prese. Indicele privind Libertatea presei în lume este întocmit anual de organizația internațională „Reporteri Fără Frontiere” (RFF). În anul 2022, Moldova s-a clasat pe locul 40, iar în 2021 – pe poziția 89. 

img23003506

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!