ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descinderi la primăria capitalei într-un caz de delapidare a fondurilor externe, destinate refugiaților

09:15 | 04.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Ofițerii și procurorii anticorupție desfășoară astăzi acțiuni de urmărire penală într-un caz de delapidare a fondurilor externe, destinate refugiaților, transmite MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi. „Suntem pe mai multe adrese din capitală, inclusiv la persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău”, a spus Angela Starinschi.

În urma demarării perchezițiilor, primarul Ion Ceban a venit cu o reacție. „Colegii mei sunt persecutați și hărțuiți. Mascații au venit astăzi la Șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlca și la alți angajați. Am pledat mereu pentru faptul ca persoanele să fie chemate să se prezinte pentru a spune ce cunosc, fără show-uri la ordin. Inspecția financiară făcută recent la Patria LukOil nu a constatat încălcări și a venit doar cu recomandări, deoarece există registrul electronic, fiind verificat și acest lucru, și sunt camere de luat vederi care monitorizează”, a scris Ion Ceban pe o rețea de socializare.

Ofițerii și procurorii anticorupție vor reveni cu detalii după finalizarea operațiunii.

img23003549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!