ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului i-a conferit distincția „Ordinul Republicii” doctorului habilitat în științe biologice, profesor universitar, Petru Tarhon

09:49 | 04.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a înmânat astăzi distincția „Ordinul Republicii” lui Petru Tarhon, doctor habilitat în științe biologice, profesor universitar, Laureat al Premiului de Stat, Om Emerit în știință și învățământ, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Distincția i-a fost conferită prin decret al Președintelui Republicii Moldova, în semn de înaltă apreciere a muncii prodigioase în domeniile cercetării și inovării, și merite deosebite în dezvoltarea științelor biologice. Petru Tarhon a fundamentat teoretic și a experimentat modalitățile de aclimatizare a arborilor și arbuștilor de pe alte meridiane la condițiile Republicii Moldova, a investigat și documentat parcurile vechi boierești din țara noastră.

Șefa statului a apreciat contribuția substanțială a savantului și pedagogului Petru Tarhon la modernizarea învățământului superior și la formarea specialiștilor de înaltă calificare, precum și curajul civic manifestat în promovarea valorilor naționale și general-umane.

Foto: Președinție

img23003554

img23003554

img23003554

img23003554

img23003554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!