ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O acțiune de protest s-a desfășurat la Chișinău. Poliția a documentat mai multe încălcări

15:09 | 07.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. O acțiune de protest s-a desfășurat astăzi în centrul Chișinăului. Poliția a documentat mai multe încălcări, transmite MOLDPRES.

Protestatarii au blocat un segment al bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Transportul public a fost redirecționat pe străzile alăturate, iar șoferii au fost îndemnați să evite centrul capitalei.

Protestul a fost organizat de „Mișcarea Pentru Popor”, din care face parte și partidul „Șor”. Protestatarii s-au adunat în fața Parlamentului și au scandat lozinci împotriva guvernării și au cerut organizarea alegerilor anticipate.

Inspectoratul General de Poliție a comunicat că 27 de persoane care aveau comportament suspect au fost conduse la sediile Poliției pentru identificare și documentare. Patru dintre acestea au declarat oamenilor legii că au venit la întrunire pentru a fi remunerate. Totodată, polițiștii au depistat asupra unor participanți la întrunire substanțe inflamabile, cu care protestatarii intenționau, potrivit declarațiilor acestora „să incendieze anumite obiecte”. Obiecte interzise au fost depistate și asupra unui minor.

Un jurnalist a depus plângere la poliție afirmând că „a avut de suferit în timpul întrunirii, fiind lovit cu un obiect de către protestatari”.

Unii participanți au purtat panglica bicoloră, despre care poliția a atenționat că este interzisă în Republica Moldova.

Deocamdată, nu a fost anunțat numărul persoanelor participante la acțiunea de protest.

img23003638

img23003638

img23003638

img23003638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!