ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția a sesizat CEC-ul din UTA Găgăuzia despre încălcările admise în procesul electoral de un partid politic

11:29 | 09.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 mai /MOLDPRES/. Poliția a sesizat astăzi Comisia Electorală din UTA Găgăuzia despre acțiunile și încălcările constatate în procesul electoral, admise de un partid politic pe durata campaniei electorale din regiune, transmite MOLDPRES.

„Printre acțiunile expuse în sesizare se numără coruperea alegătorilor, transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise și achitarea mijloacelor bănești pentru acesta din surse financiare nedeclarate la CEC, precum și alte încălcări admise care sunt incompatibile cu un proces electoral democrat”, a anunțat Inspectoratul General al Poliției.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu procurorii anticorupție și angajații Inspectoratului Național de Investigații, au efectuat duminică, 7 mai, mai multe acțiuni de urmărire penală în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții unei formațiuni politice în vederea determinării acestora de a vota un concurent electoral la alegerile din UTA Gagauz-Yeri.

 

img23003657

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!