ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți deputați și un ex-șef de stat au purtat de 9 Mai panglica bicoloră, interzisă în R. Moldova

11:20 | 09.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 mai /MOLDPRES/. Mai mulți deputați, dar și fostul președinte al țării Igor Dodon, au fost văzuți astăzi la acțiunile dedicate Zilei Victoriei purtând la piept panglica bicoloră, care este interzisă în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Printre deputații văzuți la acțiune purtând panglica bicoloră se numără Vlad Batrîncea, Constantin Starîș, Vladimir Odnostalco, Bogdan Țîrdea, Grigore Novac.  

La evenimentele organizate astăzi în capitală de către formațiuni de opoziție au putut fi văzute mai multe persoane care au purtat la piept panglica bicoloră. Unii participanți au înlocuit culorile negru cu verde. Totodată, la manifestație a fost arborat un drapel pe care era imprimat portretul lui Iosif Stalin.

Forțele de ordine nu au comentat deocamdată situația și nu au oferit informații dacă au fost aplicate sancțiuni.  

Săptămâna trecută, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu a avertizat că panglica bicoloră și alte simboluri ale agresiunii militare ruse în Ucraina sunt interzise în Republica Moldova. Pentru încălcarea prevederilor legale, persoanele fizice riscă amendă de la 4 500 până la 9 mii de lei (450 de euro), persoanele cu funcții de răspundere – de la 9 mii până la 18 mii de lei și cele juridice de la 18 mii până la 30 de mii de lei.

img23003658

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!