ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mesajul prim-ministrului Dorin Recean, cu prilejul Zilei Europei

13:12 | 09.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mai /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a adresat un mesaj cu prilejul Zilei Europei, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului. 

În mesaj se menționează:

„La 9 Mai celebrăm Pacea. 

Din păcate, încă sunt locuri în lume în care se aud explozii, în care familiile își lasă casele și fug, în care oamenii mor fără sens sub lovituri de rachete. Astfel de evenimente au loc chiar în apropiata noastră vecinătate. 

Celebrarea victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial era mereu însoțită de recunoștința pentru cerul pașnic, de bucuria din ochii veteranilor pentru că noile generații nu au cunoscut ororile războiului. 

Azi, cerul deasupra Ucrainei nu este pașnic. Familiile sunt despărțite, mamele își văd tinerii plecând pe front, iar milioane de copii ucraineni văd și aud explozii. În Moldova, părinții explică copiilor de diferite vârste ce înseamnă războiul, dar și valoarea păcii. 

Înțelegem că pacea nu mai este ceva garantat. Pacea e rezultatul unor acțiuni energice și concertate care ne pot pune sub protecție. Pacea nu mai este decizia unor țări individuale, ci rezultatul înțelegerilor respectate între țările civilizate. 

Celebrăm pacea europeană, celebrăm capacitatea unor țări de a renunța la război ca instrument de politică externă. Azi celebrăm proiectul Uniunea Europeană, un proiect economic, politic, social la care ne dorim să participăm. Azi celebrăm faptul că țara noastră a reușit să evite provocările, destabilizarea și tentativele forțelor aflate în slujba altui stat de a ne atrage în război”.

Foto: Guvern 

img23003666

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!