ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul european: Casa de cultură din Copăceni, Sângerei a fost renovată

10:37 | 11.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Casă de cultură din Copăceni, raionul Sângerei a fost renovată. Pentru efectuarea lucrărilor, Guvernul a investit peste 2,7 mln de lei (135 de mii de euro) prin Programul Național „Satul European”. Până în prezent, 110 proiecte din totalul celor 496 aprobate spre finanțare în cadrul programului, au fost deja finalizate, transmite MOLDPRES.

Noul aspect al Casei de cultură oferă o platformă modernă și multifuncțională pentru evenimente culturale, artistice și comunitare. Sala principală de spectacole precum și sala de lecturi au fost dotate cu mobilă, echipamente de ultimă generație, inclusiv sistem de sunet și iluminare de înaltă calitate.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), până în prezent, 19 centre culturale au fost reabilitate prin Programul „Satul european”.

„În luna aprilie, am reușit să ducem la bun sfârșit încă șase proiecte în cadrul Programului „Satul european”, iar astăzi suntem la cota de 110 proiecte. Și nu este vorba doar de numere. Asta înseamnă de fapt că elevii merg la școli moderne, că locuitorii din satele și orașele noastre au acces la apă și alte servicii de primă necesitate, că oamenii merg pe stradă noaptea și se simt în siguranță”, a afirmat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Programul „Satul european” cuprinde 496 de proiecte de dezvoltare regională și locală și prevede investiții de circa două miliarde de lei, în perioada 2022-2023. 

Foto: ONDRL

img23003725

img23003725

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!