ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Geniști moldoveni și români amplasează podul de pontoane la Leova-Bumbăta

10:53 | 11.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Militari ai Batalionului Geniu “Codru” al Armatei Naționale și militarii din Batalionul 72 Geniu “General Constantin Savu” al Brigăzii 10 Geniu Dunărea de Jos din armata română continuă și astăzi acțiunile de amplasare a elementelor podului de pontoane care va operaționaliza punctul de trecere Leova-Bumbăta, comunică MOLDPRES.

Potrivit comandantului Batalionului de Geniu “Codru”, Gheorghe Racu, lucrările de conectare a elementelor podului de pontoane care este ancorat de malul moldovenesc al râului Prut, au demarat la începutul acestei săptămâni. 

Recent, comandantul Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, a inspectat lucrările executate de subunitățile de geniu (pontonieri) moldo-române, menționând buna conlucrare și sincronizare a militarilor de pe cele două maluri ale Prutului. 

Proiectul de construcție a început în vara anului 2022. Inițial, militarii Batalionului Geniu “Codru” au fost implicați la amenajarea rampei de acces pentru instalarea podului de pontoane și asigurarea serviciului de comenduire și mentenanță.

Foto: Ministerul Apărării

img23003731

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!