ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mecanismul de evaluare a procurorilor va fi modificat

17:39 | 11.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Un proiect de lege, care are scopul de a îmbunătăți mecanismul de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a procurorilor, a fost votat în prima lectură de 56 de deputați, comunică MOLDPRES.

Principalele prevederi ale documentului vizează consolidarea independenței Inspecției procurorilor și transferarea acesteia din subordinea Procuraturii Generale în cea a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP); comasarea Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor și Colegiului de evaluare a performanțelor procurorilor în vederea consolidării mecanismelor de selecție și evaluare a performanțelor procurorilor; revizuirea componenței CSP.

Foto: Parlament

img23003755

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!