ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bruxelles vor fi expuse creații unice ale artiștilor din Moldova și România

09:13 | 12.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. În perioada 13-15 mai 2023, la Bruxelles, va avea loc prima ediție a bazarului diplomatic, eveniment organizat sub patronajul ambasadelor României și Republicii Moldova din Regatul Belgiei, transmite MOLDPRES.

Bazarul diplomatic reunește la Bruxelles artiști, creatori, artizani și meșteri din România și Republica Moldova, care promovează conceptul de „slow movement”, prezentând produse unice, personalizate, realizate în acord cu principiile de respectare a mediului, a ciclurilor naturale, a biodiversității și autenticității.   

Evenimentul va fi organizat în Sala de Marmură a Universității Libere din Bruxelles. Organizatorii își propun promovarea unor produse și mărci consacrate, realizate manual sau semi-industrial și care se identifică cu ingeniozitatea și inventivitatea inginerilor și inventatorilor români și moldoveni.

Bazarul diplomatic va reuni artiști din domeniul muzicii, artei plastice, filozofiei și literaturii – fiecare dintre aceștia urmând să prezinte alegerile sale, pentru a se integra unui ritm natural care să respecte timpul de creație, să pună în evidență calitatea materiilor prime și a produsului finit.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, târgul va fi deschis atât reprezentanților comunității din România și din Republica Moldova, cât și publicului larg belgian.

Foto: MAEIE

img23003769

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!