ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERI ÎN UTA GAGAUZ-YERI: Pentru turul II al alegerilor başcanului vor fi tipărite peste 93 mii de buletine de vot

10:40 | 12.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Pentru desfășurarea turului doi al alegerilor guvernatorului UTA Gagauz-Yeri vor fi tipărite 93572 de buletine de vot, conform unei decizii a Comisiei electorale de la Comrat, transmite MOLDPRES.

Acestea vor fi tipărite astăzi, iar mâine, 13 mai, vor fi distribuite la secţiile de votare.

În limba găgăuză vor fi tipărite 3 617 buletine, iar în română – 3 230. Tradiţional, cele mai multe buletine de vot (86 725) vor fi în limba rusă.

Peste 90 mii de alegători din autonomie sunt aşteptaţi la urnele de vot în cadrul turului doi al scrutinului de duminică, 14 mai. În ziua scrutinului vor putea vota şi cetăţenii din autonomie care se află în spitale, aziluri, sanatorii, care îşi fac serviciul militar ş.a. Pentru aceştia vor fi operaţionale urnele de vot mobile.

În turul doi, pentru funcţia de başcan aspiră Evghenia Guţul şi Grigori Uzun. Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a Unităţii Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Başcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

Foto: gagauzinfo.md

img23003781

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!