ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevi din Republica Moldova au obținut medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică

09:21 | 13.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mai /MOLDPRES/. Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, trei de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Matematică, informează MOLDPRES.  

Medalia de argint a fost cucerită de Dan Cernatinschi, medaliații cu bronz sunt Dragoș Port, Alin Popescu și Marius Cerlat, iar mențiunea de onoare a fost obținută de Constantin Babuc. Toți premianții sunt elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău.  

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), la Olimpiada Balcanică de Matematică au participat 131 de elevi din 22 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de șase elevi și doi profesori. Concursul s-a desfășurat în Antalya, Turcia, în perioada 8-13 mai.  

Foto: MEC

img23003806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!