ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERI ÎN UTA GAGAUZ-YERI: Locuitorii autonomiei îşi aleg astăzi guvernatorul

10:04 | 14.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 mai /MOLDPRES/. Toate secțiile de vot din autonomia găgăuză s-au deschis astăzi la ora 7.00. Procesul de vot a demarat în toate birourile electorale din regiune, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei electorale de la Comrat, la urne sunt așteptați peste 90 de mii de cetăţeni cu drept de vot, înregistraţi în autonomie.

În cursa finală pentru fotoliul de şef al regiunii participă doi candidaţi - Evghenia Guţul şi Grigori Uzun, care au acumulat cele mai multe voturi la alegerile din 30 aprilie.

În secțiile de votare de pe teritoriul autonomiei, cetățenii își pot exercita dreptul la vot cu buletinul de identitate și fișa de însoțire, care confirmă domiciliul sau reședința pe teritoriul secției de votare. De asemenea, se poate vota cu buletinul de identitate provizoriu și cu legitimația de serviciu, iar militarii în termen - cu livretul militar.

Scrutinul de astăzi este monitorizat de mai mulţi observatori internaționali, acreditați de Comisia Electorală Centrală.

img23003830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!