ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea Națională „Moldova europeană” se va desfășura pe 21 mai la Chișinău și concomitent în alte 33 de orașe din Europa

09:33 | 16.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Adunarea Națională „Moldova europeană” se va desfășura pe 21 mai curent în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și concomitent în alte 33 de orașe din Europa. Informațiile au fost prezentate astăzi de secretarul general al Guvernului, Artur Mija, care este și președinte al grupului de lucru responsabil de organizarea evenimentului, transmite MOLDPRES.

Artur Mija a comunicat că evenimentul va începe la ora 11.00 și la acesta pot participa cetățenii care își doresc să susțină calea europeană a Republicii Moldova. Adunarea „Moldova europeană” va dura câteva ore și va fi constituită din două părți. Prima va conține adresări către cetățeni, iar în cea de-a doua parte va fi organizat un program artistic.

Secretarul general al Guvernului a precizat că siguranța oamenilor la eveniment este în prim-plan, iar inspectoratul de poliție, instituțiile statului vor preveni orice încercare de violență și vor asigura ordinea și liniștea în societate în această duminică. „Adunarea este apolitică și îndemnăm toți cetățenii să participe pentru a arăta că puterea în Republica Moldova este a oamenilor”, a spus Artur Mija.

„Adunarea „Moldova europeană” va avea loc în același timp la Chișinău, dar și în alte 33 de capitale și orașe europene, unde diaspora noastră va fi împreună cu noi pentru a spune într-un glas că Moldova vrea să fie membru al UE. Dacă sunteți în afara țării, puteți găsi locurile în care se vor aduna moldovenii pe harta plasată pe site-ul www.moldovaeuropeana.md”, a adăugat Artur Mija.

În ziua de duminică, 21 mai, vor fi întreprinse măsuri pentru fluidizarea traficului în capitală. Vor fi create patru zone mari de parcare, în funcție de intrarea în oraș. În Chișinău, transportul public va circula în mod obișnuit, cu excepția faptului că PMAN va fi rezervată evenimentului. Numărul de unități de transport public din Chișinău și suburbii va fi suplimentat. 

La începutul lunii aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat inițiativa de a convoca pe 21 mai, în centrul capitalei, Adunarea Națională „Moldova Europeană”.

img23003884

img23003884

img23003884

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!