ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Intensificarea relațiilor moldo-azere discutată la Baku

14:38 | 17.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihail Popșoi a avut, la Baku, o întrevedere cu prim-vicepreședintele Parlamentului Azerbaidjanului, Ali Huseynli, cu care a discutat despre relațiile moldo-azere, perspectivele de consolidare a dialogului interparlamentar și situația din regiune, în contextul războiului din Ucraina, comunică MOLDPRES.

Vicepreședintele Legislativului a menționat că în ultimii ani, relațiile dintre R. Moldova și Azerbaidjan au cunoscut o dinamică pozitivă și sunt bazate pe sprijin și respect reciproc.

„Azerbaidjanul este un partener de încredere al Moldovei. De-a lungul anilor, cele două țări au colaborat în mai multe domenii importante, de la comerț și energie la cultură și educație. Suntem recunoscători pentru sprijinul și prietenia poporului azer, precum și a conducerii sale și suntem dispuși să continuăm dezvoltarea unui parteneriat mai strâns în anii următori”, a punctat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

El a precizat că țara noastră mizează pe atragerea investițiilor în sectoare precum eficiența energetică, IT, logistică și transport.

Prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Ali Huseynli, a specificat că Azerbaidjanul este deschis pentru intensificarea relațiilor moldo-azere. “Vrem să dăm un nou impuls acestei colaborări, inclusiv la nivel parlamentar”, a spus oficialul azer.

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a participat, la Baku, la Sesiunea Specială a Milli Majlis al Azerbaidjanului, dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea Liderului Național, Heydar Aliyev.

Foto: Parlament

img23003944

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!