ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova continuă modernizarea sectorului de apărare conform standardelor internaționale

15:08 | 17.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Provocările de securitate cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, oportunitățile de consolidare a parteneriatului dintre R. Moldova și Alianța Nord-Atlantică (NATO) și obiectivul constant al dezvoltării capacităților de apărare și transformare a Armatei Naționale, ajustate la standardele internaționale, au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu delegația condusă de amiralul Robert Bauer, președintele Comitetului Militar al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului a apreciat suportul acordat în cadrul diverselor programe și proiecte de interes comun, menționând că dezvoltarea capacităților de apărare, fortificarea rezilienței naționale față de noile provocări și combaterea amenințărilor hibride este în atenția constantă a autorităților.

În acest sens, potrivit premierului Dorin Recean, Guvernul a efectuat pași hotărâți: a fost majorat bugetul pentru domeniul apărării, a fost sporită prezența militarilor moldoveni la operațiunile internaționale de menținere a păcii. Drept rezultat, Republica Moldova a devenit deja un stat care este furnizor de securitate în regiune.

Părțile au convenit să dinamizeze dialogul pentru formarea experților și pentru alte acțiuni concrete, în vederea sporirii interoperabilității și profesionalismului militarilor moldoveni.

Foto: Guvern 

img23003949

img23003949

img23003949

img23003949

img23003949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!