ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, către președinții de raioane: „Avem, împreună, obligația de a aduce Europa acasă”

20:41 | 17.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Importanța consolidării eforturilor administrației publice centrale și locale pentru soluționarea în comun a problemelor existente și îmbunătățirea vieții oamenilor din întreaga țară a fost subliniată la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președinții de raioane, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului a menționat că autoritățile rămân concentrate pe avansarea procesului de integrare europeană, menționând că accesul la fondurile europene ajută Guvernul să-și atingă obiectivele prioritare - asigurarea dezvoltării regionale și sporirea calității serviciilor oferite cetățenilor.

„Cea mai mare creștere economică și bunăstare începe în etapa de preaderare a țării, atunci când se investește în infrastructura drumurilor, în educație și în infrastructura socială. Guvernul va rămâne alături de dumneavoastră și va interveni, ori de câte ori va fi nevoie, pentru a vă ajuta să depășiți gradual dificultățile pe care le întâmpinați. Avem, împreună, obligația de a aduce Europa acasă, de a construi o țară cu cetățeni prosperi și instituții puternice”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Președinții de raioane au abordat mai multe probleme, între care salarizarea, inclusiv în domeniul asistenței sociale, infrastructura locală, delimitarea masivă și selectivă a bunurilor imobile - proprietate publică. În același timp, a fost discutată posibilitatea extinderii programului „Satul European” pentru administrația publică locală de nivelul doi. De asemenea, în timpul întrevederii, au fost identificate necesitățile de finanțare în domeniul învățământului și optimizarea rețelei școlare. Părțile au convenit să continue dialogul activ - ședințele prim-ministrului Dorin Recean cu președinții de raioane vor avea loc o dată în trimestru. 

Foto: Guvern 

img23003967

img23003967

img23003967

img23003967

img23003967

img23003967

img23003967

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!