ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România a aprobat un Memorandum privind consolidarea interconectării rețelelor de gaze şi energie electrică cu R. Moldova

10:09 | 18.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Guvernul României a aprobat un memorandum privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale şi energie electrică cu Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Avem pe ordinea de zi un proiect prin care ne dorim să continuăm sprijinul pe care îl acordăm Republicii Moldova. Analizăm și aprobăm un memorandum prin care asigurăm consolidarea interconectării cu Republica Moldova pe rețeaua de gaze și cea de energie electrică. Ca atare, apreciem că odată cu banii pe care noi i-am pus la dispoziție, în valoare de 100 de milioane de euro, prin aceste proiecte urmează să se concretizeze și ajutorul pe care îl acordăm Republicii Moldova”, a afirmat premierul României Nicolae Ciucă. 

Memorandumul vizează aprobarea negocierii şi semnării Memorandumului de înțelegere între Guvernele României şi Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării reţelelor de gaze naturale şi energie electrică.

Foto: news.ro

img23003977

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!