ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oficial român: Reconstrucția Ucrainei după război implică şi o eventuală reconstrucție a Republicii Moldova

13:11 | 18.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Reconstrucția Ucrainei după război implică şi o eventuală reconstrucție a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

„Noi avem datoria să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, să creăm infrastructura necesară, să continuăm ce am început şi mai ales ce a început Ministerul Transporturilor şi trebuie să facem o conectare pe căile ferate, cu ecartament european. Acest lucru nu se poate face decât în primul rând prin Republica Moldova, legând Paşcani - Iaşi de Chişinău. Nu putem vorbi de reconstrucţia Ucrainei fără să vorbim de o eventuală reconstrucţie şi a Republicii Moldova. Sunt două lucruri la pachet", a punctat şeful Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că Parlamentul României se oferă să ajute logistic Republica Moldova şi Ucraina în parcursul lor european, care trebuie să fie unul comun.

La București se desfășoară Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani.

Foto: commons.wikimedia.org

img23003988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!