ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldelectrica a lansat o hartă privind capacitățile de injecție în rețeaua de transport a energiei electrice

11:01 | 19.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Moldelectrica a lansat o hartă privind capacitățile de injecție în rețeaua națională de transport a energiei electrice. Noul instrument oferă un cadru informativ asupra capacității de injecție, contribuind la eficientizarea planificării noilor proiecte de generare a energiei electrice și eficientizării procesului de racordare la rețeaua de transport a energiei, transmite MOLDPRES.

Harta prezintă o imagine a capacității disponibile de injecție la nivelul 110 kV în stațiile și liniile de 110 kV gestionate de Moldelectrica. Prin intermediul acestei hărți, utilizatorii pot obține informații relevante referitoare la estimarea capacității de racordare direct la rețeaua de transport a energiei electrice.

„Pentru a mări transparența și a facilita conturarea unui mediu predictibil în sfera investițiilor pentru generarea energiei electrice, operatorul național de transport și sistem pune la dispoziția publicului interesat date referitoare la capacitatea rețelei naționale de transport de a racorda unități noi de producție, în diferite regiuni ale țării” a menționat directorul general interimar al Moldelectrica, Sergiu Aparatu.

Noua hartă oferă estimări preventive și aproximative ale capacității de injecție în baza unei analize simplificate, dat fiind faptul că procesul detaliat de estimare a posibilității de racordare este unul complex și necesită un timp de calcul semnificativ care nu poate fi aplicat în timp redus pentru toate elementele de rețea. 

Foto: Moldelectrica

img23004020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!