ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea Națională „Moldova Europeană”: Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, va participa la eveniment

12:28 | 19.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, va participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, care se va desfășura duminică, 21 mai, la Chișinău. Autoritățile au anunțat astăzi programul evenimentului, transmite MOLDPRES.

Evenimentul va începe la ora 11.00, cu intonarea Imnului Republicii Moldova, interpretat de cântăreața de operă Valentina Naforniță și intonarea Imnului Uniunii Europene, de către Moldova Youth Orchestra și Corul „Moldova”.

Acțiunea va continua cu apelul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și mesajul președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola. Evenimentul va continua cu interpretarea „Odei Europei” de Eugen Doga, care va fi urmată de mai multe mesaje către cetățeni. Ulterior, va fi adoptată rezoluția „Moldova Europeană”.

La finalul acțiunii va fi organizat un program artistic susținut de Vali Boghean Band, Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

Adunarea Națională „Moldova Europeană” se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și concomitent în alte 33 de orașe din Europa.

La începutul lunii aprilie, șeful statului, Maia Sandu, a lansat inițiativa de a convoca pe 21 mai, în centrul capitalei, Adunarea Națională „Moldova Europeană”.

img23004031

img23004031

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!