ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mii de cetățeni au venit în PMAN pentru a participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”

10:54 | 21.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Mii de cetățeni au venit în această dimineață în Piața Marii Adunări Naționale  /PMAN/ pentru a participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Chiar dacă până la începerea evenimentului a rămas peste jumătate de oră, oamenii flutură drapelele Republicii Moldova și Uniunii europene, comunică MOLDPRES.

Cetățenii din nordul, sudul și centrul țării au venit cu pancarte pe care scrie numele orașelor lor, pe care ei le califica ca fiind deja europene: “Ocnița este oraș european”, “Edineț este oraș european”, “ Moldova Europeană”, “ Vrem să fim parte a familiei europene”. Cu pancarte pe care scrie "Diaspora" au venit în PMAN și moldovenii care muncesc peste hotarele țării.

Din difuzoarele instalate pe scenă răsună piese cu mesaje patriotice.

Adunarea Națională „Moldova Europeană” se va desfășura astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și în alte 33 de orașe din Europa. La evenimentul desfășurat la inițiativa șefului statului, Maia Sandu, va participa președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Acțiunea este organizată de Guvernul Republicii Moldova. Aceasta va reuni cetățenii care își doresc să susțină calea europeană a țării. Evenimentul va începe cu intonarea Imnului Republicii Moldova, interpretat de cântăreața de operă Valentina Naforniță și intonarea Imnului Uniunii Europene, de către Moldova Youth Orchestra și Corul „Moldova”.

Acțiunea va continua cu apelul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și mesajul președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola. Evenimentul va continua cu interpretarea „Odei Europei” de compozitorul Eugen Doga, care va fi urmată de mai multe mesaje către cetățeni. Ulterior, va fi adoptată rezoluția „Moldova Europeană”.

La finalul acțiunii va fi organizat un program artistic susținut de Vali Boghean Band, Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

img23004065

img23004065

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!