ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul European susține parcursul ireversibil european al Republicii Moldova

19:44 | 21.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Agenda europeană a Republicii Moldova și realizarea reformelor pro-europene au fost discutate astăzi de prim-ministrul Dorin Recean și speakerul Igor Grosu, cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, în cadrul întrevederii găzduite la Parlamentul Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Șeful Guvernului a salutat decizia oficialului european de a se alătura Adunării „Moldova europeană” și de a transmite susținerea plenară a Parlamentului European pentru alinierea cât mai curând a țării noastre la blocul comunitar.

„Trăim astăzi un moment istoric și vă mulțumim că ați ales să fiți parte din el. Suntem recunoscători instituțiilor europene pentru sprijinirea inițiativelor ce vizează fortificarea securității, dezvoltarea infrastructurii, consolidarea independenței noastre energetice și îmbunătățirea condițiilor de trai în Republica Moldova. Cetățenii noștri merită un viitor european și o viață mai bună”, a spus prim-ministrul Dorin Recean. 

La rândul său, președintele Parlamentului European a reconfirmat solidaritatea statelor și a instituțiilor europene în parcursul european pe care s-a angajat țara noastră, subliniind faptul că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, apreciind perseverența autorităților de la Chișinău de a genera rezultate rapide și concrete în ceea ce privește îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene și alinierea la standardele europene. 

Foto: Guvern

img23004082

img23004082

img23004082

img23004082

img23004082

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!