ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea de Apel Comrat a validat mandatul başcanului Evghenia Guţul

17:39 | 22.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Curtea de Apel din Comrat a validat astăzi rezultatele alegerilor  guvernatorului UTA Gagauz-Yeri şi a aprobat mandatul başcanului ales Evghenia Guţul, transmite MOLDPRES.

Decizia Curţii de la Comrat poate fi contestată, timp de trei zile, la Curtea Supremă de Justiţie.

În turul doi al scrutinului, pe 14 mai, s-au confruntat Evghenia Guţul, candidata partidului Şor, pentru care au votat 27 376 de alegători sau 52,36%, şi Grigori Uzun, reprezentantul Partidului Socialiştilor, care a acumulat 47,64% din sufragii, pentru el votând 24 913 alegători.

Asupra rezultatului alegerilor din autonomia găgăuză planează mai multe acuzaţii de încălcări, notate de autorităţile competente centrale, care încă sunt în proces de examinare.

Foto: gagauzinfo.md 

img23004116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!