ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lilian Chișca este noul președinte al Autorității Naționale de Integritate. Președintele a semnat decretul

09:14 | 24.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Decretul privind numirea lui Lilian Chișca în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate a fost semnat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și a fost publicat în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, în temeiul art. 88 lit. j) din Constituţia Republicii Moldova şi al art. 13 alin. (1) din Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, Preşedintele Republicii Moldova decretează: Lilian Chișca se numește în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate, pe un termen de cinci ani.

Prezentul decret poate fi contestat la Judecătoria Chișinău în termen de 30 de zile de la data comunicării, potrivit prevederilor Codului administrativ al Republicii Moldova.

Lilian Chișca este licențiat în economie și drept și din 2003 până în 2006 a muncit la Camera de Licenţiere a Republicii Moldova, din 2006 la Centrul Naţional Anticorupţie, iar din 2012 și până în prezent a deținut mai multe funcții la ANI.

Sursă: monitorul.gov.md

img23004159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!