ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean va merge vineri în Parlament pentru a cere prelungirea Stării de urgență

13:00 | 24.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean va merge vineri în Parlament pentru a cere prelungirea Stării de urgență. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, comunică MOLDPRES.

“Premierul se va prezenta în Legislativ, vineri, 26 mai. Totodată, astăzi, în ședința Cabinetului de miniștri a fost aprobată propunerea Comisiei Situații Excepționale de prelungire a stării de urgență cu circa 60 de zile. Astfel, Executivul a propus Parlamentului ca începând cu 4 iunie, starea de urgență în țară să fie prelungită cu încă două luni. O hotărâre în acest sens a fost luată urmare a măsurilor și evaluării instituțiilor relevante din țara noastră și este argumentată prin continuarea războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei și consecințelor care se răsfrâng asupra țării noastre. De asemenea, vorbim despre provocări de natură energetică, hibridă, socială și de securitate generată în contextul regional”, a menționat Vodă.

Ultima dată, starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile începând cu 5 aprilie. Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu declanșarea războiului din Ucraina.

img23004178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!