ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații vor putea beneficia de tichete de sport

15:24 | 24.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Angajații vor putea beneficia de tichete de sport, oferite de angajator suplimentar la salariul de bază. Un proiect de modificare a legislației în acest sens a fost aprobat astăzi unanim de către membrii Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, comunică MOLDPRES.

Astfel, tichetele de sport vor putea fi utilizate pentru frecventarea sălilor de fitness, bazinelor sau pentru practicarea sportului amator la diferite unități sportive ori pe stadioanele de fotbal sau corturile de tenis. Instrumentul respectiv va avea aceleași facilități fiscale ca și tichetele de masă, doar că vor fi destinate achiziției serviciilor în domeniul sportului.

Totodată, proiectul prevede extinderea dreptului direcționării a 2% din venitul impozabil și deducerea în scopuri fiscale a donațiilor făcute în favoarea Federațiilor sportive de profil – membre ale Comitetului Național Olimpic și Sportiv, cluburilor sportive profesioniste sau asociațiilor sportive de amatori.

Foto simbol

img23004188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!