ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală a fost inaugurat Oficiul Național Orizont Europa

17:55 | 24.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va activa un Oficiu Național Orizont Europa. Centrul va facilita colaborarea între mediul științific și cel academic din Republica Moldova și țările Uniunii Europene, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, oficiul va organiza evenimente de informare și sensibilizare privind oportunitățile de cooperare în domeniul cercetării și inovării, va oferi suport în identificarea apelurilor potrivite precum și a partenerilor pentru propunerile de proiect.

În cadrul discursului de inaugurare ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a subliniat că structura va crea noi oportunități pentru cercetare și educație. „Pentru sistemul moldovenesc de știință și inovare, integrarea în Spațiul European de Cercetare și alinierea la principiile acestuia reprezintă un obiectiv strategic. Colaborăm pentru a beneficia pe deplin de statutul de stat asociat la Orizont Europa și pentru a relua în practicile și documentele noastre naționale prioritățile Agendei Politicii Spațiului European de Cercetare”, a spus Anatolie Topală.

Republica Moldova este țară asociată a Programului Orizont Europa, iar deschiderea Oficiului Național Orizont Europa face parte din acțiunile de integrare în Uniunea Europeană.

Foto: MEC

img23004193

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!