ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii anticorupție și procurorii au descins la Edineț

11:44 | 25.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Centrul Național Anticorupție /CNA/ și procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții la Edineț, în cadrul a șase noi cauze penale care vizează mita percepută la eliberarea permiselor de conducere, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, opt percheziții au fost desfășurate astăzi la Edineț de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii din oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție, în cadrul a șase noi cauze penale care vizează mita percepută la eliberarea permiselor de conducere. În prezentele cauze figurează șase persoane fizice, bănuite că ar fi intermediat primirea și transmiterea mijloacelor financiare către responsabili de la Secția Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Edineț.

Astfel, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, efectuate la domiciliile și în automobilele bănuiților, au fost ridicate înscrisuri de ciornă cu date de identitate ale candidaților, certificate de școlarizare și mijloace financiare care au fost predate benevol ofițerilor CNA. Pentru moment, toate persoanele colaborează cu organul de urmărire penală, fiind cercetate în libertate.

În prezent, ofițerii CNA și procurorii gestionează 12 cauze penale, pornite pe fapte de corupție comise de către angajați ai Secției Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Edineț a Agenției Servicii Publice. Mai mulți funcționari și persoane intermediare din nordul țării sunt cercetate pentru implementarea unei scheme de pretindere a mijloacelor financiare ilicite de la persoanele care aplicau pentru obținerea permiselor de conducere.

Foto simbol

img23004214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!