ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul de Protecție și Pază de Stat va avea dreptul testării la poligraf

16:39 | 25.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) ar putea deține dreptul de a iniția și a efectua testarea la poligraf. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în primă lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Andrian Cheptonar și Oazu Nantoi, și a fost elaborată în vederea aducerii în concordanță a prevederilor Legii privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) cu cele ale Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Testarea la poligraf va fi efectuată de către un specialist atestat al SPPS, cu respectarea prevederilor cadrului legal în domeniu.

În prezent, potrivit prevederilor legislației, dreptul de a iniția testarea cu utilizarea poligrafului îl dețin Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, organele Ministerului Afacerilor Interne, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal.

Foto simbol

img23004229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!